Huisdierverzorging op maat.

( U bent nu op pagina: Home, Puppytest )

Forever.... mijn Fikkie
Adres:

Nieuw-Vennep

Telefoon: 0252-622789
Mobiel: 06-46480028
Fax: 0252-622789
E-mail: fikkie@fikkies.nl
K.v.K.

34209379

 

 

      
 
HOME
 
Wie is Fikkie's?
 
Uitlaatservice
 
Dagopvang
 
Vakantieopvang
 
Vakantieservice
 
Training
 
Puppytest
 
Gedragsbegeleiding
 
Tarieven
 
Foto's
 
Links
 
 
e-mail Fikkie
 
 
Puppytest

 

De puppytest is voor iedereen die een nestje jonge honden heeft een prima hulpmiddel een nieuw en passend tehuis te vinden. Het is niet alleen voor fokkers nuttig, maar speciaal voor iemand die eens een keer een nestje heeft, en zich afvraagt, waar de puppy's het best tot hun recht komen.

Een "toekomstige baasjestest" bestaat nog niet, maar een goed gesprek geeft een redelijk inzicht in de opbouw van het gezin dat graag een van uw puppy's wil hebben.

Wat een pup in aanleg meebrengt is na de puppytest prima te vertellen. Natuurlijk kent de fokker zijn pupjes al aardig, maar in elk nestje zit wel een verrassing.
Haantje de voorst kan tijdens de test, wanneer hij ineens alleen staat plotseling heel onzeker worden, terwijl het kleintje, dat door iedereen in het nest op de kop gezeten wordt, potentie heeft om uit te groeien tot een zelfstandig eigenwijsje.

Hoe werkt zo'n test?

Om deze goed af te nemen zijn er duidelijke voorwaarden waaraan de testomgeving en de tester moeten voldoen.
De puppy's moeten op de dag 7 weken oud zijn.
Elke pup wordt apart getest terwijl de onderdelen voor elke test vast liggen.
Gekeken wordt hoe aanhankelijk hij is, hoe het staat met de sociale ontwikkeling, hoe graag de pup "iets" samen doet, hoe makkelijk hij herstelt van schrik, hoe makkelijk hij iets onbekends accepteert en/of onderzoekt.

Na afloop van de test kan in een gesprekje alvast kort verteld worden wat er te zien was.

Een dag na de test ontvangt de eigenaar van de puppy's schriftelijk de uitslag en het plaatsingsadvies. Welke pup nou het best geschikt is voor dat ene drukke gezin, en welk puppy beter geschikt is om mee te trainen. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de rastypische eigenschappen.

Samengevat geven alle gedragingen een aardig beeld van wat de pup zo in zijn mars heeft.
Voorspellingen maken is voor de waarzegster op de kermis, want hoe de volwassen hond later zal zijn hangt af van veel meer factoren als alleen aanleg. Denk maar aan opvoeding, leefomgeving, opgedane ervaringen, wel of niet training volgen, en dergelijke.

Goed te zien is wel, wie uit het nest steviger in z`n schoenen staat, voorzichtiger is, onderzoekender of werkwilliger is, en samen met de uitslag van de test komt ook advies hoe daarmee om te gaan.