Huisdierverzorging op maat.

( U bent nu op pagina: Home, Uitlaatservice )

Forever.... mijn Fikkie
Adres:

Nieuw-Vennep

Telefoon: 0252-622789
Mobiel: 06-46480028
Fax: 0252-622789
E-mail: fikkie@fikkies.nl
K.v.K.

34209379

 

 

      
 
HOME
 
Wie is Fikkie's?
 
Uitlaatservice
 
Dagopvang
 
Vakantieopvang
 
Vakantieservice
 
Training
 
Puppytest
 
Gedragsbegeleiding
 
Tarieven
 
Foto's
 
Links
 
 
e-mail Fikkie
 
 
Uitlaatservice

 

Onderzoeken hebben uitgewezen dat een hond voor een optimale ontwikkeling 2 uur wandelen per dag nodig heeft. Niet alleen om energie kwijt te raken maar vooral ook voor mentale bevrediging, het contact met soortgenoten en het onderzoeken van zijn leefomgeving.

Onvoldoende beweging, maar ook een niet toereikende mentale stimulatie maken dat de hond zich gaat vervelen en aandacht en afleiding zoekt op een voor de baas meestal ongewenste manier.

De intensiteit van een wandeling in een roedel kan met een factor drie vermenigvuldigt worden ten opzichte van een wandeling zonder soortgenoten. En omdat onze wandelingen minimaal 1 uur duren is het duidelijk wat dit betekend voor uw hond.

De groepen waarmee Fikkie's loopt bestaan uit maximaal acht honden, zodat het roedelgevoel en de sociale vaardigheden van de hond optimaal worden gestimuleerd.

Fikkie's uitlaatservice verzorgt op vijf (werk)dagen per week en twee maal per dag een uitlaattrip. Indien mogelijk kunnen wij, buiten deze vaste tijden, in overleg privé wandelingen verzorgen.

Gelopen wordt er in verschillende gebieden zodat de honden regelmatig een andere ervaring te wachten staat.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming kunnen ze naar hartelust ravotten en rennen, in en door het water ploegen, met takken slepen of alleen maar alle interessante luchtjes opsnuiven en nazoeken. Alles alleen of juist tesamen met hun viervoetige vriendjes.

Beginnende honden of honden die nog niet los kunnen lopen worden enkele wandelingen aan de lange lijn gehouden voor hun eigen veiligheid. Na afloop van de wandeling krijgen de honden vers water en worden droog gewreven indien nodig.

Zo worden zij weer terug gebracht naar hun baasje en, als dat is afgesproken, zal hun voer- en waterbak worden aangevuld. Voldaan kunnen ze wegdromen in de voorbije wandeling.

Het resultaat is een rustiger, kalmer en gelukkiger hond terwijl zijn algemene conditie er juist stukken op vooruit gaat!

De Fikkie'sbus, herkent door vele hondjes.De honden worden in de ochtend of middag bij u aan huis opgehaald. De bus waarmee dat gebeurd is air-conditioned zodat zij ook in de zomer in een prettig klimaat getransporteerd worden. Mocht het nodig zijn een hond gescheiden te vervoeren dan is daarvoor de mogelijkheid aanwezig.

Een EHBO kist en brandblusser zijn uiteraard aan boord.

De honden worden tijdens de wandeling continue bezig gehouden en geobserveerd. Eventuele bijzonderheden vallen zo snel op en er kan adequaat op gereageerd worden.

Elke hond krijgt een penning met “Fikkie's” telefoonummers aan zijn halsband. Want, mocht het zo zijn dat juist uw hondje besluit om zichzelf uit te laten kan zo een spoedige terugkeer in gang gezet worden. Echter, de hond zal liever bij de roedel blijven en dus niet te ver afdwalen. Maar toch, better save then sorry!

Meestal zal een “proefwandeling” voldoende zijn om te bezien of en hoe uw hond kan worden ingepast in de roedel van juist die dagen die u het beste uitkomen.

Mocht u voldoende aanleiding gevonden hebben om gebruik te maken van een van onze diensten klik dan hier.